Türkiye’nin ilk halka açık finans kuruluşu Ziraat Katılım 9 yaşında

Özdemir, kurulduğu 29 Mayıs 2015 tarihinden bu yana katılım bankacılığına yeni bir soluk getirdiklerini belirterek, “Ziraat Katılım olarak katılım finans sektörünün en önemli oyuncularından ve …

Özdemir, kurulduğu 29 Mayıs 2015 tarihinden bu yana katılım bankacılığına yeni bir soluk getirdiklerini belirterek, “Ziraat Katılım olarak katılım finans sektörünün en önemli oyuncularından ve oyun kurucularından biri olmak için çalışıyoruz. Henüz 9 yaşında, genç bir katılım finans kuruluşu olmamıza rağmen, Türkiye ekonomisine katkıları, reel sektöre katkıları, kamusal misyon ve sorumluluk refleksiyle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 400 Milyar TL’ye yaklaşan aktif büyüklüğümüzle sektörde 12. sırada yer alırken ilk 10’da yer alma hedefimizi sürdürüyoruz. İnsanı en üst noktaya koyan hizmet anlayışımızla 9 yıl önce çıktığımız bu yolculukta birçok başarıya imza attık. merkezimiz ve teknolojiyle entegre çalışma prensiplerimiz. 160 yılı aşkın geçmişi olan Ziraat markasından aldığımız gücü katılım finansmanı ilkeleriyle birleştirdik. Ziraat Katılım ailesi olarak sunduğumuz çözümlerle sektördeki değişimlere yön vererek müşterilerimizin yanında olduk. Bu doğrultuda müşteri odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “Kamu katılımlı bir finans kuruluşu olarak nitelikli ürün ve hizmetlerimizi paylaştıkça daha fazlasını söylemeye devam ediyoruz” dedi.

Ziraat Katılım İstanbul Finans Merkezi’nde 9. Yılında

Ziraat Katılım, kuruluşunun 9. yılında finansın merkezi İstanbul Finans Merkezi Ziraat Towers’taki yeni genel müdürlük binasına taşınma sürecini de tamamladı. Ziraat Kule-2’de faaliyetlerine devam edecek olan Ziraat Katılım, İstanbul’un farklı lokasyonlarındaki genel merkez birimlerini de tek çatı altında topladı.

Genel Müdür Metin Özdemir, “Ziraat Katılım olarak tüm operasyonlarımızı yönetmek üzere Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda medeniyetlerin bağlantı noktasında yer alan İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri’nde yerimizi aldık. Ziraat Finans Grubu’nun tüm paydaşlarıyla bir arada olmanın getirdiği güç ve sinerji ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha etkin ve verimli hizmet sunmak ve ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olma hedeflerimiz doğrultusunda İstanbul Finans Merkezi’nde yer almak. Ülke ve bölgenin finansal ekosistemdeki gelişimi bizim için önemli bir dönüm noktası oldu. . “Yeni genel merkez binamızın tüm Ziraat ailemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye'nin ilk halka açık finans kuruluşu Ziraat Katılım 9 yaşında - Resim: 1

Ziraat Kuleleri

Ziraat Katılım Genel Müdürlük binasının yer aldığı Ziraat Towers, geçtiğimiz aylarda “İnşaatta Mükemmellik” ödülüne layık görülürken, aynı zamanda çevre dostu yapısıyla dünyada sınırlı sayıda binanın alabileceği LEED Platinum sertifikasına da sahip oldu. tasarım, ileri teknoloji ve çevresel sürdürülebilirlik misyonuyla akıllı uygulamalara yenilikçi yaklaşım. yapı.

Ziraat Katılım 200 Şubeye Ulaştı

Yeni genel merkez binasına taşınmanın yanı sıra Ziraat Katılım’ın 200. şubesine ulaşmanın da önemli bir eşik olduğunu belirten Metin Özdemir, “Bugün üç mutluluğu bir arada yaşıyoruz. 9’uncu yılımızda faaliyete geçen Kocaeli Ticari Şubemiz ile ülke genelinde 200’üncü şubemize ulaştık. 63 farklı ilde şubelerimizle çalışmalarımızı sürdürürken, ülke genelinde şubeleşmeye de devam edeceğiz. Ayrıca Ziraat Katılım olarak bilindiği üzere Afrika kıtasında bankacılık faaliyetine başlayan ilk Türk bankasıyız. 2020 yılında Sudan’da açtığımız şubenin ardından 2023 yılında Somali’de de şubemizi açtık. “Gelecekte de Afrika kıtasının ekonomik ve sosyal kalkınmasına ve bölgede istikrarın sağlanmasına katkı sağlamaya devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kaynak: Bülten