Suudi Arabistan farklı turist arıyor

Suudi Turizm Geliştirme Ajansı İstanbul’da ofis açarak Türk ziyaretçilere yönelik tanıtımları yönlendirmek amacıyla bir tanıtım kampanyası başlattı. Vizyon 2030 hedefleri kapsamında yapılan tanıtımlarda, “Gezinin amacı …

Suudi Turizm Geliştirme Ajansı İstanbul’da ofis açarak Türk ziyaretçilere yönelik tanıtımları yönlendirmek amacıyla bir tanıtım kampanyası başlattı.

Vizyon 2030 hedefleri kapsamında yapılan tanıtımlarda, “Gezinin amacı ister dini tur, ister turistik gezi olsun, Suudi Arabistan tüm ziyaretçilerin huzurlu ve konforlu bir deneyim yaşaması için bir dizi tesis geliştirmiştir. Vizyon 2030 hedeflerine uygun.”

Tanıtım broşürlerinde kullanılan bilgilere göre, kadınların Umre ve Hac ziyaretlerinde erkek vasi bulundurma zorunluluğu 2023 yılı itibarıyla kaldırıldı. Turist elektronik vizeleri, kapıda vize ve 96 saate kadar konaklama olanağı sunan transit vizeler ise 2023 yılı itibarıyla kaldırıldı. Türkiye dahil 63 ülke vatandaşlarının hizmetine sunuldu.

İster tek başına ister arkadaşlarıyla seyahat eden kadın ziyaretçiler, Mekke ve Medine’deki kutsal mekanları ziyaret ettikten sonra yıl boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklere katılabilecek veya uluslararası markaların yer aldığı lüks alışveriş merkezlerini ziyaret edebilecek.

Cidde’nin, birçok uluslararası markaya ev sahipliği yapan Mall of Arabia’nın yanı sıra dünya standartlarında markaların birbiri ardına sergilendiği ünlü Tahlia Caddesi ile popüler bir alışveriş destinasyonu olarak öne çıktığı belirtiliyor.

UMRA ZİYARETİNİN HEDEFİNDE GENÇLER VAR

Hazırlanan bilgi notunda, “Suudi Arabistan’ın son reformlarla umre ziyaretlerini önemli ölçüde yeniden şekillendirerek, özellikle gençlere daha konforlu ve çekici bir deneyim sunmak için harekete geçtiği” belirtildi. Bu kapsamda ilgili internet sitesinde ziyaretçi vizesi veya elektronik Umre Vizesi ile seyahat kolaylığı sağlandığı belirtiliyor.

Umre ziyareti sonrasında futbol maçları, festivaller ve çeşitli kültürel etkinliklerin yer aldığı paket programların hazırlanabileceği belirtiliyor.