Standard & Poor’s Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

S&P Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltildiği, kredi notu görünümünün ise “pozitif” olarak …

S&P Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltildiği, kredi notu görünümünün ise “pozitif” olarak korunduğu bildirildi.

Açıklamada, Türkiye’de yerel seçimlerin ardından dış dengelemenin etkisiyle para, maliye ve gelir politikaları arasındaki koordinasyonun gelişeceği, portföy girişlerinin artacağı, cari açıkların daralacağı ve cari açıkların daralacağı düşünüldüğü belirtildi. Önümüzdeki 2 yılda enflasyonda ve dolarizasyonda düşüş öngörülüyor.

Açıklamada, cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü bir ortamda politika yapıcıların enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarmaları durumunda Türkiye’nin kredi notunun yükseltilebileceği belirtildi.

Ülke ekonomisine ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3 oranında büyümesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8, gelecek yıl ise yüzde 27,3 olacağının tahmin edildiği bildirildi.

S&P, Türkiye’de son dönemde yapılan politika düzenlemeleri nedeniyle Aralık ayında takvim dışı değerlendirme yaparak ülkenin kredi notunun görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s de Ocak ayında Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e yükseltmişti.

Fitch Ratings, Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltmiş, not görünümünü ise “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti.