SPK iki şirketin halka arzını onayladı

SPK iki şirketin halka arzını onayladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka …

SPK iki şirketin halka arzını onayladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ ile Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin halka arzını onayladı.

SPK bültenine göre Kurul, Koton Mağazacılık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ’nin hisse başına 30,50 liradan, Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ise 37,39 liradan halka arz başvurusunu onayladı.

Şeker Finansal Kiralama AŞ’nin 50 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onaylayan SPK, Türk Ekonomi Bankası AŞ’nin 100 milyon euro tutarında borçlanma aracı ihracına ilişkin başvurusunu kabul etti.

Kurul, sonucunda tespit edilen mevzuat ihlalleri nedeniyle Acar Menkul Değerler AŞ, Marbaş Menkul Değerler AŞ ve Piramit Menkul Kıymetler AŞ’ye 139 bin 566 lira, strateji Menkul Değerler AŞ’ye ise 69 bin 783 lira idari para cezası verilmesine karar verdi. Bilgi sistemlerinin bağımsız denetimi. verilmiş.

Derimod Konfeksiyon Ayakkabı Deri Sanayi ve Ticaret AŞ. Kurul, hisse senedi piyasasındaki işlemlerine ilişkin inceleme sonucunda 2 kişiye idari para cezası verirken, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptığı belirtilen 39 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli yasal işlemin başlatılmasına karar verdi. .