SPK iki şirketin bedelsiz ve bedelsiz sermaye artırımını onayladı

SPK bültenine göre kurul, Akıllı Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 250 milyon liralık, Akdeniz Faktoring AŞ’nin 200 milyon liralık …

SPK bültenine göre kurul, Akıllı Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 250 milyon liralık, Akdeniz Faktoring AŞ’nin 200 milyon liralık ve Türkiye Halk Bankası AŞ’nin 60 milyon liralık ihraç başvurusunu onayladı. milyar liralık borçlanma araçları.

Kurul, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin 105 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu, Şekerbank Türk AŞ’nin ise 640 milyon liralık sermaye artırımı başvurusunu onayladı.

Ayrıca Nurol Varlık Kiralama AŞ’nin 1 milyar liralık ve Emlak Varlık Kiralama AŞ’nin 3 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracına da onay verildi.

SPK, RE-PIE Portföy Yönetimi AŞ Vole Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulmasına, katılma payı ihracına ilişkin ihraç belgesinin onaylanmasına ve BV Portföy Yönetimi AŞ Hisse Şemsiye Fonu’nun kurulmasına izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.

CEZA RAPORLARI VE İDARİ PARA CEZASI

Kristal Kola ve Meşrubat Sanayi Ticaret AŞ’nin (KRSTL) hisse senedi piyasasında yaptığı işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda 17 kişiye toplam 24 milyon 885 bin 717 lira 34 kuruş dağıtıldı. Kaplamin Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (KAPLM) hisse senedi piyasasında gerçekleştirdiği işlemlere ilişkin 17 kişiye 24 milyon 885 bin 717 lira 34 kuruş dağıtıldı. SPK, soruşturma sonucunda 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında yapılan incelemeler sonucunda 4 kişiye toplam 31 milyon 165 bin 381 lira 56 kuruş idari para cezası verilmesine karar verdi. ve ilgili mevzuat uyarınca 29 kişi ve 21 ayrı site içerik sağlayıcısı hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Kurul, yurt dışında internet üzerinden kaldıraçlı işlem yapılan 29 internet sitesine Türkiye’de yerleşik kişilerin erişiminin engellenmesi için gerekli hukuki işlemin başlatılmasına karar verdi.