Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesislerinin kapasitesi 12 milyar metreküpe çıkarılacak.

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesislerinin, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğinin sağlanmasında kilit rol oynadığını belirtti. Her iki tesisin de …

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesislerinin, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliğinin sağlanmasında kilit rol oynadığını belirtti. Her iki tesisin de çevre dostu özellikleriyle dikkat çektiğine işaret eden Bayraktar, “Enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayan bu tesisler Avrupa’ya örnek teşkil ediyor. BOTAŞ’ın Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesisleri stratejik önemiyle dikkat çekiyor. Silivri’nin Silivri ve Tuz Gölü’ndeki doğalgaz depolama tesisleri ise stratejik önemiyle dikkat çekiyor. “Tuz Gölü’nün 4,6 milyar metreküp, Tuz Gölü’nün ise 1,2 milyar metreküp doğalgaz depolama kapasitesi var. BOTAŞ, 2028 yılında bu iki tesiste toplam 12 milyar metreküp depolama kapasitesine ulaşmayı hedefliyor” dedi.

Tesislerin çevresel boyutlarına da değinen Bayraktar, “Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi’nde 4,2 megawatt elektrik gücüne sahip rüzgar enerji santrali (RES) bulunuyor. Mevcut yapıda üretilen elektrik, tesisin tüm ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca, 4,2 megavatlık ek elektriğe sahip yeni bir RES’e ihtiyaç var.” Çalışmalar devam ediyor. Yeni RES’in inşaatının bu yılın sonunda tamamlanması planlanıyor. Devreye alınmasıyla birlikte Silivri’deki rüzgar kurulu gücü 8,4 megavat elektriğe çıkacak. Tuz Gölü Doğal Gaz Depolama Tesisi gücünü güneş enerjisinden alıyor. “Güneş enerjisi santrali bulunan tesis, tüm ihtiyacını bu santralden karşılıyor. Ayrıca ilave 30 megavat elektrik kapasiteli yeni bir güneş enerjisi santrali çalışmalarına da başlandı. Ek yatırımın hayata geçmesiyle birlikte güneş enerjisi santrali kapasitesi de artacak. elektriği 33 megawatt’a çıkaracağız.”