Rusya iki Alman bankasının varlıklarına el koydu

Mahkeme belgelerine göre bu bankalar, Alman Linde şirketi tarafından Rusya’da bir gaz işleme tesisinin inşasına ilişkin sözleşmenin garantörleri arasında yer alıyordu. Batı yaptırımları nedeniyle sözleşmenin …

Mahkeme belgelerine göre bu bankalar, Alman Linde şirketi tarafından Rusya’da bir gaz işleme tesisinin inşasına ilişkin sözleşmenin garantörleri arasında yer alıyordu. Batı yaptırımları nedeniyle sözleşmenin feshedilmesinin ardından konu mahkemeye taşındı.

Euronews’in haberine göre davalar, projenin işletmecisi Rus gaz devi Gazprom’un yüzde 50 hissedarı olduğu RusChemAlliance tarafından açıldı.

St. Petersburg tahkim mahkemesi, Deutsche Bank’ın Rusya’daki yan kuruluşu ve Deutsche Bank Technology Center LLC’nin kayıtlı sermayesindeki yüzde 100 hissesini kullanmasını yasakladı.

Mahkeme ayrıca Deutsche Bank’ın, Rusya’daki yan kuruluşunun ve Deutsche Bank Teknoloji Merkezi’nin menkul kıymetlerine, gayrimenkullerine ve banka hesaplarına 238,6 milyon avroya kadar el konulmasına karar verdi.

Deutsche Bank, dava için halihazırda yaklaşık 260 milyon avroluk bir karşılık ayırdığını bildirdi.

Bankanın açıklamasında, “Bu iddianın Rus mahkemeleri tarafından nasıl uygulandığını görmemiz ve Rusya’daki acil operasyonel etkisini değerlendirmemiz gerekecek” denildi.

Mahkeme ayrıca Commerzbank’ın 93,7 milyon euro değerindeki varlık ve menkul kıymetlerine ve bankanın Moskova’daki binasına da el koydu.

Cuma günü Rus mahkemesi, paralel bir dava kapsamında İtalyan UniCredit’in varlıkları, hesapları ve mülklerinin yanı sıra iki yan kuruluşundaki hisselerine el koymaya karar verdi.