Rekabet Kurulu 7 atık kağıt şirketine soruşturma açtı

Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, “atık kağıt ihracatı yapmak isteyen işletmelere ihracat için gerekli belgelerin sağlanması amacıyla birlikte hareket edilerek” bu firmalar …

Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, “atık kağıt ihracatı yapmak isteyen işletmelere ihracat için gerekli belgelerin sağlanması amacıyla birlikte hareket edilerek” bu firmalar hakkında rekabetin önlenmesi amacıyla soruşturma yürütülecek.

Soruşturma kapsamındaki şirketler Halkalı Kağıt, Karton San. ve Tic. AŞ, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. AŞ, Kartonsan Karton San. ve Tic. AŞ, Marmara Kağıt ve Ambalaj San. ve Tic. AŞ, Modern Karton San. ve Tic. AŞ, Olmuksan International Paper Ambalaj San. ve Tic. AŞ ve Selkasan Kağıt ve Ambalaj Malzemeleri İmalat San. ve Tic. Inc.

Rekabet Kanunu’nun “Rekabeti Kısıtlayıcı Anlaşmalar, Uyumlu Eylemler ve Kararlar” başlıklı 4. maddesinde şöyle denilmektedir: “Belirli bir mal veya hizmet pazarında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti önlemeyi, bozmayı veya kısıtlamayı amaçlayan ya da rekabeti kısıtlayan veya gerçekleştirebilecek teşebbüsler arasındaki anlaşmalardır. “Uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırıdır ve yasaktır.”