OTP Eylül’de güncellenecek… Erdoğan küresel şirketlerin CEO’larıyla görüşecek

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Reuters’e verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tam desteğini” alan enflasyonla mücadele programı ve reform gündeminin korunacağını, bütçe açığının yüzde 5’in …

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Reuters’e verdiği röportajda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “tam desteğini” alan enflasyonla mücadele programı ve reform gündeminin korunacağını, bütçe açığının yüzde 5’in altına düşmesinin mümkün olduğunu söyledi. tasarruf ve verimlilik paketinin etkisiyle.

Mevcut OVP’de bütçe açığının yüzde 6,4 olacağı öngörülüyordu.

Enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın yüzde 38’lik tahminine yakın olacağını belirten Yılmaz, önümüzdeki yıl enflasyonu yüzde 20’nin altına, 2026’da ise tek haneli enflasyona ulaştırmaya kararlı olduklarını vurguladı.

Şu ana kadar atılan adımların etkisiyle yaz aylarında enflasyonda ciddi bir düşüş yaşanacağına işaret eden Yılmaz, bu düşüşün vatandaşın beklentilerini de olumlu etkileyeceğine dikkat çekti.

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Kara Paranın Önlenmesi Mali Çalışma Grubu’nun (FATF) Türkiye’ye gelerek saha çalışmaları yaptığını, önümüzdeki ay Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasını beklediklerini söyledi.

FATF’ın kamu ve özel sektörü kapsayan görüşmelerinin “olumlu” olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye’nin gri listeden çıkarılması dışındaki her türlü kararın siyasi olacağını söyledi.

Merkez Bankası (TCMB) rezervlerindeki 40 milyar dolarlık artışa ve yabancı yatırımcı ilgisindeki artışa dikkat çeken Yılmaz, önümüzdeki dönemde yurt dışı ilgisindeki artışın doğrudan yatırımlara olumlu yansımasını beklediğini söyledi.

Doğrudan yatırımlarla ilgili hedef ülke ve sektörel çalışmalar yapıldığını belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayında küresel şirketlerin CEO’larıyla bir araya geleceğini de belirtti.