OpenAI ilk Asya ofisini Tokyo’da açtı

Yapay zeka chatbotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, Asya bölgesindeki ilk ofisini Japonya’nın başkenti Tokyo’da açtı. OpenAI’den yapılan açıklamada şirketin “İnsanlığa zararsız yapay zeka üretmek” mottosuyla hareket …

Yapay zeka chatbotu ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, Asya bölgesindeki ilk ofisini Japonya’nın başkenti Tokyo’da açtı.

OpenAI’den yapılan açıklamada şirketin “İnsanlığa zararsız yapay zeka üretmek” mottosuyla hareket ettiği belirtilerek, “Teknoloji, hizmet kültürü ve topluluktaki küresel liderliği nedeniyle ilk Asya ofisimiz olarak Tokyo’yu seçtik. Yeniliği benimser.” İfadesi kullanıldı.

Yeni ofisin, OpenAI ürünlerinden ve karmaşık iş süreçlerinin otomasyonundan yararlanan Toyota, Rakuten ve Daikin gibi kurumsal müşterilerle iletişimi hızlandıracağı vurgulandı.

Açıklamada şirketin, Japon pazarı için Japonca için optimize edilmiş, metinleri mevcut modele göre daha hızlı çeviren ve özetleyen özel bir chatbot’u piyasaya sürdüğü kaydedildi.

Firma, yeni ofisi aracılığıyla müşteri desteği de dahil olmak üzere kurumsal hizmetler sunmayı ve Japonya’da bir yönetim çerçevesi kurmayı planlıyor.

Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre, yeni ofisin açılışı için Chiyoda bölgesindeki otelde düzenlenen basın toplantısına iş ve bürokrasi dünyasından temsilciler katıldı.

“ORTAKLIĞIN İLK ADIMI”

OpenAI İcra Kurulu Başkanı (CEO) Sam Altman, toplantıya gönderdiği video mesajında ​​Tokyo’daki ofisi “Japonya halkı ve iş dünyasıyla uzun vadeli bir ortaklık olmasını umduğu şeyin ilk adımı” olarak nitelendirdi.

Altman, “Yapay zekanın insanları daha üretken olmaya teşvik ederek çalışmaları hızlandıracağına ve aynı zamanda henüz hayal edilmemiş yeni endüstrilere değer katacağına inanıyoruz” dedi. söz konusu.

OpenAI yöneticilerinden Brad Lightcap, toplantıda yaptığı konuşmada, Japonya’nın 2 milyondan fazla müşterisiyle OpenAI chatbot kullanan en büyük pazarlardan biri olduğunu belirtti.

DUBLIN VE LONDRA’DA AÇILDI

Uluslararası operasyonlarını geliştirmeyi amaçlayan ABD merkezli yapay zeka ürünleri geliştiricisi OpenAI, 2023 yılında Londra ve Dublin’de ofisler açtığını duyurdu.

CEO Sam Altman, Nisan 2023’te Tokyo ziyareti sırasında Başbakan Kishida Fumio ile yaptığı görüşmede ulusal pazara yönelik yatırım olanaklarını tartıştı.

Toplantıda Altman, “Bu teknolojinin artılarını tartıştık, eksilerini nasıl azaltabileceğimizi konuştuk. Japon kültürüne ve diline uygun bir model oluşturmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” Şu ifadeleri kullandı: