New York Borsası haftayı karışık bir notla kapattı

Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde yükselişle yüzde 0,56 artışla 37.986,40 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 0,88 düşüşle 4.967,23 puana, Nasdaq endeksi ise …

Kapanışta Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde yükselişle yüzde 0,56 artışla 37.986,40 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,88 düşüşle 4.967,23 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 2,05 düşüşle 15.282,01 puana gerilerken, endeksler üst üste altıncı gününü de düşüşle kapattı.

Endekslerin haftalık performansına bakıldığında S&P 500 endeksi yüzde 3, Nasdaq ise yüzde 5,5 kayıp yaşadı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geleceğe yönelik politikalarına ilişkin belirsizlikler ve jeopolitik gerginlikler devam ederken, haftanın son işlem gününde borsalarda karışık bir seyir gözlendi.

Analistler, Orta Doğu’daki gerilimin yarattığı tedirginlik nedeniyle altın ve petrol fiyatlarının arttığını belirtti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, enflasyonun düşürülmesinde kaydedilen ilerlemenin bu yıl durduğunu belirterek, işgücü piyasasının gücü ve büyüme göz önüne alındığında Fed’in mevcut kısıtlayıcı para politikasının uygun olduğuna inandığını ifade etti. enflasyonun düşürülmesinde uzun vadeli ilerleme.

Enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşmasının daha uzun süreceğini belirten Goolsbee, olası bir faiz artırımının masada olmadığını düşündüğünü söyledi.

Kurumsal tarafta ise dün piyasaların kapanmasının ardından yılın ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıklayan Netflix, kar, gelir ve abone sayısında artış bildirdi. Ancak şirketin hisseleri yüzde 9 düştü.

Bugün bilançosunu açıklayan Procter & Gamble’ın hisseleri yaklaşık yüzde 1, American Express’in hisseleri ise yüzde 6 arttı.

Öte yandan çip şirketlerinin hisselerindeki düşüş dikkat çekerken, Nvidia’nın hisseleri yüzde 10, Super Micro Computer’ın hisseleri ise yüzde 23 oranında değer kaybetti.