New York Borsası günü kazançla kapattı

S&P 500 endeksi yüzde 0,87 artışla 5.010,68 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,11 artışla 15.451,31 puana yükseldi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin …

S&P 500 endeksi yüzde 0,87 artışla 5.010,68 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,11 artışla 15.451,31 puana yükseldi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerinin zamanlamasına ilişkin belirsizlikler devam ederken, büyük teknoloji şirketlerinin bilançolarının takip edileceği haftanın ilk işlem gününde borsalarda olumlu bir seyir gözlendi. Yoğun veri gündemi.

Analistler, ABD’de yarın açıklanacak Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Perşembe günü açıklanacak büyüme ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları verilerinin piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti.

Analistler, ABD’li teknoloji devlerinin bu hafta açıklanması beklenen mali sonuçlarının da sektör ve hisse bazlı volatiliteyi artırabileceğine dikkat çekerek, Tesla, Meta, IBM, Microsoft, Alphabet gibi şirketlerin bilançolarının açıklanacağını ifade etti. takip etti.

Öte yandan ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın hisseleri, şirketin ABD, Çin ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu birçok büyük pazarda bazı elektrikli araç modellerinin fiyatlarını düşürmesinin ardından yüzde 3’ten fazla değer kaybetti.

ABD’nin en büyük cep telefonu operatörü ve internet sağlayıcısı Verizon’un hisseleri de, yılın ilk çeyreğinde abone kaybının beklenenden az olmasına rağmen şirketin gelirlerinin beklentileri karşılayamaması nedeniyle yüzde 5 civarında değer kaybetti.