New York Borsası günü karışık bir notla kapattı

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 artışla 5.187,70 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,1 düşüşle 16.332,56 puana geriledi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine …

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 artışla 5.187,70 puana yükselirken, Nasdaq endeksi yüzde 0,1 düşüşle 16.332,56 puana geriledi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine başlayacağı öngörüleri devam ederken, borsalarda karışık bir seyir gözlendi.

Analistler, geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından ekonominin aşırı sıcak olacağına dair endişelerin azaldığını hatırlatarak, Fed’in faiz indirimlerine ilişkin iyimserliğin devam ettiğini kaydetti.

Yatırımcıların para politikası görünümüne ilişkin ipuçları vermek için Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmelerini takip ettiğini belirten analistler, para piyasasındaki fiyatlamalarda Bankanın Eylül ayında faiz indirimine gideceğine dair beklentilerin ön plana çıktığını belirtti.

Fed’in yayımladığı verilere göre ABD’de tüketici kredileri Mart ayında bir önceki aya göre beklentilerin altında 6,3 milyar dolar arttı.

Banka yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz indirimini desteklemek için enflasyonla mücadele sürecinin yolunda gittiğini gösteren çok sayıda olumlu enflasyon verisi görmesi gerektiğini açıkladı.

Fed’in uzun süre faizleri sıkı tutmasını beklediğini belirten Kashkari, enflasyon göstergelerinin uyum sağlamaması halinde faiz artırımı olasılığını da göz ardı etmediğini söyledi.

Kashkari, faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre aynı seviyede tutulmasının, faiz oranlarının artırılmasından daha muhtemel olduğunu kaydetti.

Kurumsal tarafta ise dün bilançosunu açıklayan teknoloji şirketi Palantir’in hisseleri, şirketin bu yıl beklenen gelirinin beklentilerin altında kalması nedeniyle yüzde 15’ten fazla değer kaybetti.

Bugün mali sonuçlarını açıklayan medya ve eğlence devi Disney’in hisseleri, beklentilerin üzerinde kar açıklamasına rağmen yaklaşık yüzde 10 düştü.

Diğer yandan, egzersiz ekipmanları ve medya şirketi Peloton’un hisseleri, bazı özel sermaye şirketlerinin şirketi satın almayı düşündüğü haberlerinin ardından yüzde 15’ten fazla değer kazandı.