New York borsası günü düşüşle tamamladı

Kapanışta Dow Jones endeksi 550 puanın üzerinde kayıpla yüzde 1,49 düşüşle 37.815,92 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 1,57 düşüşle 5.035,69 puana, Nasdaq endeksi ise …

Kapanışta Dow Jones endeksi 550 puanın üzerinde kayıpla yüzde 1,49 düşüşle 37.815,92 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,57 düşüşle 5.035,69 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,04 düşüşle 15.657,82 puana geriledi.

Her üç endeks de Ekim ayından bu yana ilk aylık düşüşlerini kaydetti. Nisan ayında yüzde 5’e yakın değer kaybı yaşayan Dow Jones endeksi, Eylül 2022’den bu yana en kötü performansını gösterdi. S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde aylık kayıp yüzde 4’ü aştı.

ABD’de açıklanan veriler enflasyon baskılarının devam ettiğine dair sinyaller verirken, borsalarda olumsuz bir seyir gözlendi.

Ülkede İstihdam Maliyeti Endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,2 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde arttı.

ABD’de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi Şubat ayında yıllık bazda yüzde 6,4 arttı. ABD’nin 20 şehrinde konut fiyatları endeksi de Şubat ayında yüzde 7,3 ile Ekim 2022’den bu yana en yüksek artışını kaydetti.

Ülkedeki Conference Board Tüketici Güven Endeksi Nisan ayında aylık 6,1 puan düşüşle 97’ye gerileyerek Temmuz 2022’den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

Analistler, Fed’in faiz indirimi olasılığının son çeyreğe ertelendiğini hatırlatarak, yarın Banka’nın politika kararıyla birlikte Fed Başkanı Jerome Powell’ın sözlü yönlendirmesinin beklendiğini belirtti.

Analistler, beklenenden güçlü istihdam maliyetinin kalıcı enflasyon baskılarına işaret ettiğini ve yatırımcıların Fed’in yarın açıklayacağı karar öncesinde temkinli olduklarını söyledi.

Analistler, şirket bilançolarının açıklanmaya devam ettiğini ve bu hafta açıklanacak istihdam verilerinin de yatırımcıların ilgi odağında olduğuna dikkat çekti.

ABD 10 yıllık hazine bonosu faizi 7 baz puan artarak yüzde 4,68’e yükseldi. Ülkede yaklaşık 7 baz puan artan 2 yıllık hazine bonosu faizi yüzde 5’in üzerine çıkarak geçen yılın kasım ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre Fed’in yarın faiz oranlarını sabit bırakacağı kesinleşirken, Haziran’da faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 8, Temmuz’da yüzde 20, Eylül’de ise yüzde 38 olarak değerlendiriliyor. .

Kurumsal tarafta ise bugün kazançlarını açıklayan ve beklentilerin üzerinde kar elde eden Eli Lilly’nin hisseleri yüzde 6’ya yakın yükseldi.

Ortadoğu’daki boykotlar nedeniyle kârı tahminlerin altında kalsa da McDonald’s hisseleri günü 0,2 kayıpla tamamladı.

Öte yandan geçtiğimiz yılın kasım ayında ABD hükümetiyle yaptığı anlaşma uyarınca kripto para borsası Binance’in CEO’luğundan istifa eden Changpeng Zhao, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bitcoin fiyatı 60.000 doların altına düşerken kriptoyla ilgili hisse senetleri de düştü.