Margün Enerji’den Hollanda hamlesi

Margün Enerji bugün KAP’ta yaptığı açıklamada; Uluslararası büyüme hedefleri kapsamında önemli bir karar aldığını ve iklim teknolojileri alanında küresel yatırım yapmak üzere Hollanda’da şirket kurmaya …

Margün Enerji bugün KAP’ta yaptığı açıklamada; Uluslararası büyüme hedefleri kapsamında önemli bir karar aldığını ve iklim teknolojileri alanında küresel yatırım yapmak üzere Hollanda’da şirket kurmaya karar verdiğini açıkladı.

Şirket, Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere’deki büyüme hedefleri kapsamında sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG (Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetişim) kriterleri ve çerçevesinde iklim teknolojileri alanında yatırım yapma kararı aldı. inovasyon odaklı stratejiler.

Bu yatırımlar kapsamında, yeşil alan ve/veya kahverengi alan projeleri, satın alma ve birleşmelerin (M&A) yanı sıra, alanında uzmanlaşmış küresel şirketlerle stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari işbirlikleri planlanmaktadır.

MARGÜN, HOLLANDA’DA ŞİRKET KURACAĞINI KAP’TAN BİLDİRDİ

Margün Enerji’nin bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Hollanda’da şirket açma kararı alındığı açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şirketimizin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında; Yurt dışında (Avrupa, ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere) büyüme hedeflerimiz kapsamında, sürdürülebilirlik ilkeleri, ESG kriterleri çerçevesinde ve inovasyon odaklı stratejimiz doğrultusunda; Yeni ve/veya kahverengi alan projeleri, satın alma ve birleşmeler (M&A) yoluyla iklim teknolojileri alanında yatırım yapılması, alanında uzman küresel şirketlerle stratejik ortaklıklar, finansal ortaklıklar ve ticari işbirlikleri yapılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda Hollanda’da şirket kurulmasına karar verildi. Yatırımcılarımız süreç geliştikçe bilgilendirilecektir. Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.

NATUREL HOLDİNG, İNOVASYON ÇALIŞMALARI DOĞRULTUSUNDA İKLİM TEKNOLOJİLERİ YATIRIMLARINDA HIZINI ARTIRACAK

İştirakleriyle birlikte iklim teknolojileri alanında faaliyet gösteren Naturel Holding, tüm stratejik yatırım kararlarını sürdürülebilirlik değerleri ve ESG kriterleri filtresinden geçiriyor. Kurumsal değerlerinden biri olan inovasyon konusunda somut adımlar atmaya devam ediyor.

Yenilenebilir enerji üreten holding iştiraklerinden Margün, geçtiğimiz günlerde ENSOFT markası altında geliştirilen yapay zeka destekli “Enerji Yönetim İzleme Sistemi” yazılımını 18 Nisan’da yaptığı açıklamayla satışa sundu. Margün, müşterilerine yenilenebilir enerji santrallerinde sürdürülebilir enerji üretimini destekleyerek tesislerin daha verimli çalışmasına katkı sağlayacak.

Margün Enerji, Türkiye’de yenilenebilir enerji alanında entegre depolama kapsamında EPDK’dan verilen ilk onay ile Özmen-1 GES için de enerji depolama yatırımı yapıyor ve bu çözümü depolama ihtiyacı olan tüm müşterilerine sunuyor.

Naturel Holding’in, son dönemde aldığı stratejik kararlarla, yenilenebilir bir enerji grubu olmanın ötesinde, iklim teknolojilerinin birçok alanında yurt içi ve yurt dışında yatırım yaparak yeni iş alanları geliştirmesi bekleniyor. Naturel Holding, inovasyon çalışmaları doğrultusunda lider iklim teknolojileri holdingi olmayı hedeflemektedir.

Yenilenebilir enerji sektöründe ilk halka arzı gerçekleştiren Naturel Holding bünyesinde halka açık olan Naturel Yenilenebilir Enerji, Esenboğa Elektrik ve Margün Enerji, halka açıldıklarından bu yana kendi alanlarında lider şirketler olarak büyümeye devam ediyor.

Kaynak: Bülten