İş dünyasından İsrail ile ticareti durdurma kararına destek

İş dünyası temsilcileri, Ticaret Bakanlığı’nın İsrail ile ilgili tüm ürünleri kapsayan ihracat ve ithalat işlemlerinin askıya alınması kararını değerlendirdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) …

İş dünyası temsilcileri, Ticaret Bakanlığı’nın İsrail ile ilgili tüm ürünleri kapsayan ihracat ve ithalat işlemlerinin askıya alınması kararını değerlendirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, yaptığı yazılı açıklamada, bu ambargo kararının İsrail’e karşı alınacak en önemli tedbirlerden biri olduğunu vurguladı.

“İsrail’in giderek artan vahşi saldırganlığı sonucunda yerinden kıpırdamayan dünyanın, adalet ve barış üretemeyen mevcut uluslararası sistemin iflas ettiğini görüyoruz.” ifadesini kullanan Asmalı şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyanın gözü önünde bir ülke ve onu yöneten irade, tüm insanlığı kaosa sürüklüyor. Bundan sonra bu zihniyete karşı atılacak en önemli adım ekonomik ambargo olmalıdır. Bu bağlamda, MÜSİAD olarak devletimizin Gazze’de kalıcı ateşkes sağlamayı ve insani yardımların kolaylıkla ulaşımını sağlamayı hedeflediğine inanıyoruz.” İsrail’e tüm ürünlerin ihracat ve ithalatının durdurulması kararını destekliyor ve İsrail ile ticari ilişkilerin kesilmesinin ekonomik bir kayıp değil, insani bir kazanç olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Tıpkı kısıtlama kararı gibi bu ve benzeri kararların da dünyadaki tüm vicdanlı ülke yöneticileri tarafından alınması gerekiyor. bekliyoruz.”

“İNSANLIĞA KARANLIK ÇAĞ YARATAN İSRAİL HAKKINDA AÇIKLANAN KARARI YERLİ BULUYORUZ”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Orhan Aydın, İsrail’in Gazze’de benzeri görülmemiş bir soykırım yaptığını belirterek, bu adımın vicdan sahibi tüm milletlere örnek olmasını ve yaygınlaşmasını diledi.

Aydın, “İsrail, evrensel hukuk kurumlarını ve anlaşmaları hiçe sayarak, tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de benzeri görülmemiş bir soykırım gerçekleştiriyor. 35’ten fazla insanı katlederek insanlık için karanlık bir çağa neden olan İsrail adına üzgünüm. bin Filistinli sivile ve yaklaşık 78 bin Filistin vatandaşına fayda sağlıyor.” “Bakanlığımızın açıkladığı bu kararı destekliyoruz ve uygun buluyoruz.” görüşünü paylaştı.