Getir, FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı düşünüyor

Hızlı teslimat şirketi Getir, krizden çıkış için yeniden yapılanma görüşmeleri kapsamında FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı düşünüyor. Sky News’te yer alan habere göre, Türkiye’de …

Hızlı teslimat şirketi Getir, krizden çıkış için yeniden yapılanma görüşmeleri kapsamında FreshDirect ve BiTaksi uygulamalarını elden çıkarmayı düşünüyor.

Sky News’te yer alan habere göre, Türkiye’de kurulan ve İngiltere’de birçok varlığı bulunan Getir, geçtiğimiz yılın sonlarında satın aldığı ABD merkezli online market uygulaması FreshDirect de dahil olmak üzere olası satışları değerlendiriyor.

Haberde, 3 yıllık anlaşmayla Tottenham Hotspur’un antrenman ekipmanlarına sponsor olarak marka bilinirliği kazanan Getir’in, BiTaksi’yi de satmayı düşündüğü belirtildi.

Kaynaklar, Getir’in azınlık hissedarı olan Abu Dabi devlet destekli yatırımcı Mubadala’nın birçok varlığı satmak istediğini söyledi.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre AlixPartners tarafından Getir’in yeniden yapılandırılmasına ilişkin öneride bulunulurken, elden çıkarmaların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda temkinli bir yaklaşım sergilendi.

Birkaç gün önce Sky News’te yer alan bir haberde, Getir’in yaklaşık 12 milyar dolarlık (9,6 milyar £) değere ulaşmasından sadece iki yıl sonra radikal bir yeniden yapılanma konusunda görüşmelerde bulunduğu belirtilmişti.

Kayıplarını azaltmak için İtalya ve İspanya’nın da aralarında bulunduğu birçok ülkeden çekilen Getir, şu anda İngiltere ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu beş pazarda faaliyet gösteriyor.

Şirkete yakın bir kaynak, tasfiye sürecinin düşünüldüğünü yalanladı ve şirketin bir ülkeden çıkmaya karar vermesi halinde bunu “düzenli bir şekilde” yapacağını söyledi.