“Geri döndü! Hisseler yüzde 70 arttı!

Finansal piyasalar tarihinde küçük yatırımcıların büyük yatırımcıları mağlup ettiği ilk dava olan Gamestop davası yeniden canlandırıldı. Pandemi döneminin fenomen hissesi Gamestop’un yıldızı Roaring Kitty, 3 …

Finansal piyasalar tarihinde küçük yatırımcıların büyük yatırımcıları mağlup ettiği ilk dava olan Gamestop davası yeniden canlandırıldı.

Pandemi döneminin fenomen hissesi Gamestop’un yıldızı Roaring Kitty, 3 yıl sonra tweet attı ve hisse yüzde 70 arttı!

Kükreyen Kedicik takma adını kullanan Keith Gill, 2020 yılında hobi olarak evinde açtığı YouTube ve Reddit hesabında Gamestop hisselerini satın aldığını ve Gamestop’un değerinin altında fiyatlandığını söyledi. Reddit’teki Wall Street Bets forum sayfasında paylaşılan bilgilerle hisse bir anda fenomen haline geldi ve Gametop hisseleri yüzde 11900 arttı. Keith Gill bu hisseden yaklaşık 33 milyon dolar kazandı ve ardından tüm sosyal medya hesaplarını kapattı.

Burada Keith Gill, 3 yıl sonra bugün konsol oyunu oynayan birini gösteren bir grafiği paylaştı. Bu görseli paylaştıktan sonra Gamestop hisseleri yüzde 110 düştü ancak hâlâ yüzde 70 yükselişle işlem görüyor.

HEDGE FONLARI ÇIKTI

Keith Gill ve Reddit forumunda toplanan küçük yatırımcılar, hisseleri açığa satan hedge fonlarını iflas ettirdiler, yani hisselerin değer kaybedeceğine dair bahse girdiler. Bunlardan biri Melvin Capital’in kurucusu Gabriel Plotkin’di. Gamestop’u açığa satan Melvin Capital, 6,8 milyar dolar zararın ardından kapandı.

Melvin Capital’e sermaye enjekte eden Citadel Securities, şirkete 2 milyar dolar kaybetti. Ancak fon o yılı rekor kârla kapattı. Steve Cohen’in Point72 fonu 2,8 milyar dolar kaybetti.

Söz konusu dava, küçük yatırımcıların büyük yatırımcıları yendiği tek dava olarak tarihe geçti. Olayla ilgili filmler ve belgeseller çekildi.