Enerji Bakanı Bayraktar Çin’i ziyaret etti

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin ziyaretinde nadir toprak elementleri madenciliği, nükleer enerji ve yenilenebilir enerji alanlarında müzakerelerde bulunarak anlaşmalar imzaladı. Sosyal medya platformundan açıklama yapan …

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Çin ziyaretinde nadir toprak elementleri madenciliği, nükleer enerji ve yenilenebilir enerji alanlarında müzakerelerde bulunarak anlaşmalar imzaladı.

Sosyal medya platformundan açıklama yapan Bayraktar

Bayraktar ayrıca Ulusal Enerji İdaresi Başkanı Zhang Jianhua ile nükleer enerji ve yenilenebilir enerji alanında iş birliği fırsatlarını konuştuğunu belirterek, “Enerji Dönüşümü Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzaladıklarını ifade etti. kurumun en kısa sürede somut projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bayraktar, dün Çin’in önemli elektrik üreticilerinden Devlet Enerji Yatırım Kurumu (SPIC) ile de bir araya geldi. Bayraktar, nükleer santral işletme kabiliyetine sahip SPIC ile “Nükleer ve yenilenebilir enerji alanındaki projelerimizi tartışarak yol haritasını belirledik” dedi.

Toplamda üç nükleer santral kurmayı planlayan Türkiye, Trakya’da kurulması planlanan santral için Çin ile pazarlık yapıyor.