Development Road ile nakliye süreci 25 güne düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulis programında Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Irak’ı ziyaret …

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kanal 7’de yayınlanan Başkent Kulis programında Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Irak’ı ziyaret edeceğini hatırlatan Uraloğlu, bu ziyaretin en önemli gündem maddelerinden birinin Kalkınma Yolu Projesi olacağını belirtti.

Türkiye’nin stratejik ve coğrafi konumunu iyi değerlendirip yöneterek geleceği buna göre planladıklarını belirten Uraloğlu, “Süveyş Kanalı’ndan 35 günde gemi trafiği geçiyor. Ümit Burnu’nda bu 45 güne çıkıyor. Kalkınma Yolu ile nakliye süreci 25 güne düşecek.” dedi.

Kalkınma Yolu Projesi kapsamında 1.200 kilometrelik demiryolu, otoyol, enerji iletim ve iletişim hattını planladıklarını anlatan Uraloğlu, bunun ilk etabının önümüzdeki yıl devreye alınacağını belirtti.

Projenin Ovaköy’den Avrupa’ya demiryolu inşa edeceğini belirten Uraloğlu, ulusal ve uluslararası ulaşım projelerinin Türkiye’nin bekası için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi çalışmalarının beklediklerinden hızlı ilerlediğini belirterek, “Ciddi ilerleme kaydettik, arkadaşlarımız her ay Irak’a gidiyor. Yarın bazı anlaşmalar yapacağız. Proje neredeyse tamamlandı, hepsini resmileştireceğiz” dedi. Kalkınma Yolu Projesi’nin inşaat süresini uzatacağız.” 5 yıl içerisinde tamamlanabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Zengezur Koridoru’ndaki gelişmelere değinen Uraloğlu, şunları söyledi:

“Bakü-Tiflis-Kars (BTK) hattımız zaten var. Bu hattın kapasitesi var. Şu anda bakım çalışmaları yapılıyor. Yaklaşık bir yıldır kapalı durumda. Alternatife ihtiyaç var. O yüzden biz de yapıyoruz. Zengezur Koridoru’nu ülkemizde hayata geçirmeyi planlıyoruz. “Sınırdaki 224 kilometrelik kısmın ihalesini yaptık, muhtemelen bu yıl başlayacağız.”