Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şişirmeyle mücadeleye ilişkin açıklama! Yeni tedbirler yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, fahiş fiyatlara karşı alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde artan gıda …

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, fahiş fiyatlara karşı alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde artan gıda fiyatlarıyla mücadeleye ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Burada temel önceliğimiz her şeyden önce vatandaşlarımızın refahıdır. Fahiş fiyatlarla mücadelede yeni ve daha caydırıcı tedbirleri ortaya koyabiliriz. Aşırı kâr hırsı dizginlenmediği sürece sorun ne kadar olursa olsun devam edecektir. Maaşları artırmanıza izin veremeyiz, özellikle gıda gibi zorunlu kalemlerde gerekli tedbirlerin alınması için ilgili bakanlıklarımızla temasa geçiyoruz. Enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz mutlaka gerçekleşecek. Kısa sürede ambalajların üzerine fiyat yazılması meselesi de düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, milletimizin fahiş fiyatların altında ezilmesine asla izin vermeyeceğiz. BT.”