Bu ülkenin kentsel dönüşüme ihtiyacı var

Nisan 2023’te başlayan Kırımlı Caddesi kentsel dönüşüm projesinin startı verildi. 14 katlı blok, 250 daire ve 14 dükkandan oluşan projenin lansman törenine Kırımlı İnşaat Yönetim …

Nisan 2023’te başlayan Kırımlı Caddesi kentsel dönüşüm projesinin startı verildi. 14 katlı blok, 250 daire ve 14 dükkandan oluşan projenin lansman törenine Kırımlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Kırımlı, Bayburtlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akdağ ve İstanbul Kurucu Başkanı katıldı. Global Partners Proje Pazarlama ve Arap-Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Altın. ve yaklaşık 2 bin davetli katıldı. Sürpriz hediye çekilişlerinin ve Latin müziği konserinin gerçekleştirildiği lansmanda proje detayları paylaşıldı.

“BU ÜLKENİN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR”

Lansman kapsamında yabancı yatırımcılarla bir araya geldiklerini belirten İstanbul Global Partners Proje Pazarlama Kurucu Başkanı ve Arap-Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Altın, şunları söyledi: “Ülkemizin yabancı yatırımcılara ihtiyacı var. Ülkemizde işlemler aylar sürmektedir. Bu konularda bürokrasi süreçlerini hızlandırmamız gerekiyor. Bu ülkenin kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Kentsel dönüşümün önü acilen açılmalıdır. Kendi sermayemizi bir an önce yatırıma dönüştürmemiz gerekiyor. Bugün lansman açılışımıza binlerce yerli ve yabancı yatırımcı geldi. Bugün dünyada 490 milyar dolar sermaye var. Bu sermayenin büyük bir kısmı Yunanistan ve Dubai’ye kayıyor… Türkiye’nin bu pastadan aldığı pay sadece yüzde bir buçuk civarında… Son yıllarda yurt dışına para kaçışı yaşanıyor. “Bunu tersine çevirmeliyiz” dedi.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNUYORUZ”

Önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Kırımlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Kırımlı, “Projelerimizi gerçekleştirirken vatandaşlarımızı ev sahibi yaparak ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Yabancı yatırımcılar sayesinde ülkemize döviz girişi sağlıyoruz. Yakın gelecekte faizlerin düşmesiyle birlikte hükümetimizin ekspertiz konusunda kolaylık sağlamasını bekliyoruz. Önemli projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bayburtlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Musa Akdağ, şunları söyledi: “Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Küçükçekmece’deki projemizin lansmanına gösterilen yoğun ilgi konuta talebin olduğunun açık bir göstergesi. “Bürokrasideki süreçlerin daha hızlı çözülmesi gerekiyor” dedi.

Programın sonunda İsmail Altın gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerine plaket takdim etti.