Bu maaşlarla geçinemezsin, bizi gör

Emekliler adına konuşan Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Ensar Torun, “Ülke ekonomisi her yıl belli bir oranda doğal olarak büyüyor. Peki neden bu büyümeden, yani refah …

Emekliler adına konuşan Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Ensar Torun, “Ülke ekonomisi her yıl belli bir oranda doğal olarak büyüyor. Peki neden bu büyümeden, yani refah payından emekliler ve çalışanlar yararlanamıyor? Emekliler ekonomik mücadelelerini sürdürecek, aynı zamanda ekonomik mücadelelerini de sürdüreceklerini, laik, demokratik, “İnsan haklarına saygılı, hukukla yönetilen bir sosyal devlet için mücadele edecekler” dedi.
Torun, “Bu maaşlarla yaşayamazsınız. Gelin görün. Ülkenin birçok yerinde taleplerimizi içeren onbinlerce imzayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ulaştıracağız. 2017’de yapılacak emeklilik mitingine destek vereceğiz.” Ankara yarın yeni emeklilik kanunu bilim adamlarının, çalışanların ve emekli sendikalarının katılımıyla sıfırdan yazıldı.” “Memurlara yapılan kademeli artış tüm emeklilere verilmeli. Böylece en düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşit olacak şekilde derecelendirilmeli.”