Bedava doğalgaz ne kadara mal oldu? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in vatandaşlara ücretsiz dağıtılan doğalgaz miktarına ilişkin yazılı sorusunu yanıtladı. Bayraktar, Doğal Gaz Tüketiminde Sistem …

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in vatandaşlara ücretsiz dağıtılan doğalgaz miktarına ilişkin yazılı sorusunu yanıtladı.

Bayraktar, Doğal Gaz Tüketiminde Sistem Kullanım Ücretlerine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre 24 Nisan – 31 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasındaki konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin ilk tüketim faturalarının tamamının devlet tarafından karşılandığını, daha sonraki faturalarda ise bu faturaların tamamının devlet tarafından karşılandığını belirtti. 25 standart metreküpe kadar doğalgaz tüketiminin bedeli de karşılanıyor. 1 Mayıs’a kadar yine devlet tarafından karşılanacağını hatırlattı.

Bayraktar yazılı soru önergesinde şu bilgileri paylaştı:

“İndirimli 4 milyar 448 milyon 705 bin 628 metreküp doğalgaz için bugüne kadar Bakanlığımız bütçesinden 5 milyar 195 milyon 769 bin 876 TL sistem kullanım bedeli ödendi. Ayrıca konut doğalgaz tüketimi, Ülkemizde sanayi, enerji santralleri ve diğer sektörlerde çeşitli ülkelerden ithalat yapılmaktadır. Bu kapsamda Karadeniz Sakarya Gaz sahasından üretilen ve çeşitli ülkelerden ithal edilen doğal gaz, doğal gaz iletim sistemine karıştırılarak yerli doğal gaz da bünyesine katılmaktadır. ücretsiz olarak dağıtılan doğalgaz miktarı karşılanmaktadır. “Gaz miktarı ayrıca tespite tabi değildir.”