Bakan Bayraktar’dan Karadeniz’deki petrole ilişkin açıklama: İnşallah yakın zamanda güzel haberleri paylaşacağız

Bayraktar, Şırnak Gabar’da yayınlanan TRT Haber’de, “Gabar’ı görmeden rakamlara anlam vermek zor. Gabar, petrol stratejisi açısından 2016’dan bu yana yapılan araştırmaların ana sonucu. Amacımız Türkiye’nin …

Bayraktar, Şırnak Gabar’da yayınlanan TRT Haber’de, “Gabar’ı görmeden rakamlara anlam vermek zor. Gabar, petrol stratejisi açısından 2016’dan bu yana yapılan araştırmaların ana sonucu. Amacımız Türkiye’nin petrol stratejisiyle mücadele etmekti.” Cari açık veren, kendi zenginliklerini bulup ekonomiye kazandıran Sismik ve “Sondajın olmadığı alanları arayarak başladık. Bu, bu stratejinin sonuçlarından biridir. Türkiye’nin kaderini belirleyecek, oyunu değiştirecek bir yerdeyiz. Bu dağlar terörle ilişkilendirildi, kolay olmadı. Devletimiz terörü temizleyerek bölge halkının hayatını kolaylaştırdı.” dedi.

Bayraktar şunları söyledi:

“HEDEFİMİZ 100 BİN VARİL PETROL”

Şu anda Gabar’da 3 bölgede faaliyet gösteriyoruz, yakın zamanda 4. bölgeyi de devreye aldık. 37 kuyu ve günlük üretimimiz 42 bin 500 varil. Türkiye Petrolleri’nin tüm Türkiye’deki üretimi 35 bin varil oldu. 2021 Eylül ayında burada keşif yapıldı. Şu anda günlük üretimi 42 bin 500 varile çıkardık. Hedefimiz 100 bin varillik en yüksek üretim seviyesine ulaşmak. Ara hedef ise 50 bin varil. Yıl sonuna kadar 100 bin varil hedefimize ulaşmak istiyoruz. Umarım haziran ayında 50 bin varili görürüz.

“HEDEF SAHA SAYIMIZ 14”

“Şu anda bu bölgede 4 sahadan bahsediyoruz. Hedef saha sayımız 14. Diğer 10 sahanın bir kısmında sondaj başladı, bir kısmında da başlamak üzere. Gabar bölgesinde ise hedef 14. Diğer alanlarda da sonuç alırsak ekonomide oyunun kurallarını değiştiren bir model hazırlayacağız.”

“GABAR ÇOK VERİMLİ BİR PETROL COĞRAFYASıdır”

“Türkiye’de 1850 kuyudan petrol çıkarma hedefimiz var. Toplam üretimimiz 50 bin varil civarında. Gabar’daki kuyu başı üretimimiz 1150 varil. Gabar çok verimli bir petrol coğrafyası. Şehit Teğmen’de 4500 metre yerin altından petrol üretiyoruz. Akdeniz sahasında çok kaliteli petrolümüz var.”

“İNŞALLAH EN YAKINDA HAYIRLI HAYIRLARI PAYLAŞACAĞIZ”

“Karadeniz’de önemli bir keşfimiz var. Sakarya Gaz Sahası’nda doğalgaz üretiyoruz. 50 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz tüketiyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde doğalgaz var. Bunu bulmamız lazım. 2020 yılında doğalgazı evlere ulaştırma hedefimize ulaşmamız gerekiyor. Harika keşif. 23 Mayıs’ta Sakarya Gaz Sahasında yeni kuyu açmaya başlıyoruz. Orada da umutluyuz. -Karadeniz’de hedefli sondaj çalışmasının başlayacağını umuyorum yakın zamanda müjdeli haberi paylaşabiliriz.

“KARADENİZ’DE YENİ ALANLAR ARAMAK VE GÜNCEL ARAŞTIRMALARDA SONDAJLARI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Keşfi salgının ortasında, ulaşımın durduğu bir dönemde yaptık. Bunları kiralık ekipmanlarla yapmak zordur. Kendi gemilerimizle sondaj ve arama çalışmaları yapmak daha kolay. Durmadık ve yolumuza devam ettik. Akdeniz’de 11 kuyu açtık ama ekonomik bir keşif yapamadık. Ama bu yapamayacağımız anlamına gelmiyor. Faaliyetlerimize devam edeceğiz. “Denizlerde birinci önceliğimiz Karadeniz’de yeni sahalar aramak ve mevcut keşiflerde sondajları artırmak istiyoruz.”