“ABD, Rusya’nın enerji ihracatını sonlandırıp kendi pahalı yakıtını satmaya çalışıyor”

Rus ajansı TASS’ın haberine göre Antonov, “ABD yönetimi uzun süredir Rusya’nın başta doğalgaz olmak üzere enerji kaynakları ihracatına son verme yönünde planlar yapıyor. Bu amaçla …

Rus ajansı TASS’ın haberine göre Antonov, “ABD yönetimi uzun süredir Rusya’nın başta doğalgaz olmak üzere enerji kaynakları ihracatına son verme yönünde planlar yapıyor. Bu amaçla çok sayıda yaptırım uyguladı. Bu nedenle mevcut yaptırımlar” Yerel politikacıların açıklamaları öngörülebilir ve Washington’un resmi stratejik rotasıyla uyumludur.” “Uyumlu” dedi.

Antonov ayrıca ABD’nin, Küresel Güney’deki müttefiklerini ve ülkelerini çok daha pahalı Amerikan yakıtına “bağlamaya” çalıştığını da belirtti.

Rus diplomatik misyonunun basın servisine konuşan Antonov, “Yerel Rus düşmanları, uyduların enerji bağımsızlığını savunurken Rusya bütçe gelirlerini azaltmak için mümkün olan her şeyi yapıyorlar.” dedi.

Antonov, ABD’nin “kendi üreticilerine rekabet avantajı sağlamaya” ve hidrokarbonlara ihtiyaç duyan Küresel Güney’deki müttefiklerini ve ülkelerini çok daha pahalı Amerikan yakıtına “bağlamaya” çalıştığını da sözlerine ekledi. “dedi.

Yerel politikacıların mevcut açıklamalarının öngörülebilir olduğunu ve Washington’un resmi stratejik rotasıyla uyumlu olduğunu belirten Antonov, şunları kaydetti:

“Amerikan tarafının tehditleri de çok daha pervasız fikirlerin göstergesi olabilir. Kuzey Akım boru hatlarının sona erdirilmesi yönünde defalarca verilen sözlerin ardından Rusya’nın su altı gaz altyapısının bir terör saldırısıyla nasıl havaya uçtuğunu hatırlamak yeterli. Üstelik soruşturma her yıl erteleniyor. Batılı başkentlerden mümkün bir şekilde. Saklanan bir şeyler var gibi görünüyor.”