Zelenski’ye suikast düzenlemeyi planlayan 2 albay gözaltına alındı

Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) yapılan açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yönetilen bir grubun, aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin de bulunduğu üst düzey …

Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) yapılan açıklamada, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yönetilen bir grubun, aralarında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky’nin de bulunduğu üst düzey yetkililere suikast düzenlemeyi planladığı belirtildi. Ukrayna Savunma Bakanlığı (GUR) Kyrylo Budanov ve SBU Başkanı Vasyl Maliuk’un istihbaratı. “Ajan ağının” açığa çıktığı bildirildi.

Üst düzey isimlere suikast düzenlemeyi planlayan ve gizli bilgileri Rusya’ya sızdıran iki Ukraynalı albayın gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamada, “FSB’nin ajan ağının görevlerinden biri de ordu içinde Cumhurbaşkanı’nın (Zelenski) güvenliğine yakın olan ve Cumhurbaşkanı’nı (Zelenski) rehin alıp sonra öldürebilecek failleri bulmaktı” denildi. İki albay vatana ihanetle suçlandı. Terör eylemi hazırlamakla suçlandığı öğrenildi.

Budanov suikastının 5 Mayıs Pazar gününe denk gelen Ortodoks Paskalyası’ndan önce gerçekleştirilmesinin planlandığı kaydedildi.

“PUTİN’E HEDİYE OLACAKTI, BAŞARISIZ OLDU”

SBU Başkanı Maliuk yaptığı açıklamada, “Özel operasyonumuzu sınırlı sayıda kişi biliyordu ve ben bizzat takip ettim. Putin’e göreve gelmeden önce hediye edilmesi planlanan terör saldırısı aslında Rus özel harekâtının başarısızlığıydı” dedi. Ancak düşmanın güçlü ve tecrübeli olduğunu, hafife alınamayacağını unutmamalıyız.” “Her hainin hak ettiği cezayı alması için vaktinden önce çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik saldırılarını başlatmasından bu yana Zelenski’ye yönelik çok sayıda suikast girişiminde bulunulduğu belirtildi.