Van’da gösteri yürüyüşleri ve açık hava toplantıları 5 gün süreyle yasaklandı

Valilikten yapılan açıklamada, amacın Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlama ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça teşkil ettiği değerlendirilen eylem ve saldırıların önlenmesi olduğu belirtildi. Açıklamada, …

Valilikten yapılan açıklamada, amacın Anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlama ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça teşkil ettiği değerlendirilen eylem ve saldırıların önlenmesi olduğu belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, terör örgütlerinin planlarının ortadan kaldırılması, suçların önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin devamının sağlanması ve şiddet eylemlerinin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

“Van ili coğrafi sınırları içerisinde 3-7 Haziran tarihleri ​​arasında 5 gün süreyle Kanun hükümleri uyarınca gösteri yürüyüşleri, açık hava toplantıları ve kapalı toplantılar, basın açıklamaları, oturma ve anketler, çadır ve stantlar düzenlenecektir. 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve İl İdaresi’nin ilgili maddeleri uyarınca imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanları dağıtılması ve her türlü protesto eylemi yapılması gibi faaliyetler yasaktır. 5442 Sayılı Kanun.”