Ukrayna’ya 275 milyon dolarlık ek askeri yardım

Pentagon, Ukrayna’ya sağlanacak ek askeri yardım hakkında bilgi verdi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’ya çeşitli top mermileri ve güdümlü füzeler de dahil olmak üzere 275 …

Pentagon, Ukrayna’ya sağlanacak ek askeri yardım hakkında bilgi verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Ukrayna’ya çeşitli top mermileri ve güdümlü füzeler de dahil olmak üzere 275 milyon dolarlık ek askeri yardım gönderileceğini duyurdu.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna’ya 61 milyar dolar savunma desteği öngören yasa tasarısının yasalaşmasının ardından 5’inci ek askeri yardımın da onaylandığı belirtildi.

Buna göre, toplam değeri 275 milyon dolar olacak ek savunma yardımı, Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) füzelerini, 155 milimetre ve 105 milimetre top mermilerini, güdümlü füzeleri, Cirit füzelerini ve diğer silah ve mühimmatları içerecek.

Pentagon ayrıca Ukrayna’ya yönelik yeni askeri yardımların devam edeceğini ve Rusya’nın Kharkiv’e yönelik son saldırılarının püskürtülmesinde Ukrayna ordusuna önemli destek sağlayacağını da kaydetti.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya yaklaşık 6 ay süren yeni askeri desteğin ardından 24 Nisan’da Ukrayna’ya 61 milyar dolar, İsrail’e ise 26 milyar dolar askeri destek öngören paketi imzaladı.