“Türk Festivali” ABD’nin Chicago kentinde devam ediyor

ABD’nin Chicago şehrinin Rosemont semtindeki Donald E. Stephens Fuar Merkezi’nde düzenlenen Türk Festivali devam ediyor. Anadolu Ajansı’nın küresel iletişim ortağı olduğu festivalde, ziyaretçiler Türk sanatları …

ABD’nin Chicago şehrinin Rosemont semtindeki Donald E. Stephens Fuar Merkezi’nde düzenlenen Türk Festivali devam ediyor. Anadolu Ajansı’nın küresel iletişim ortağı olduğu festivalde, ziyaretçiler Türk sanatları stantlarına yoğun ilgi gösteriyor. Festivale katılan Türkiye’nin Chicago Başkonsolosu Engin Türesin, Chicago’nun Amerika’nın en kozmopolit şehirlerinden biri olduğunu ve şehirde başta Müslüman topluluklar olmak üzere farklı bölge, ülke ve kökenden toplulukların yaşadığını söyledi.

Başkonsolos Türesin, Türk kültürüne olan ilginin artmasında Türk dizilerinin etkin rol oynadığını belirtti. Festivale özellikle bölgede yaşayan Müslüman topluluklardan yoğun ilgi olduğunu vurgulayan Türesin, “Ünlü aşçılarımız, müzisyenlerimiz, geleneksel el sanatları ustalarımız, mehter takımımız, semazen gösteri ekibimiz, Hacivat-Karagöz, Türk mutfağının tanıtılması amacıyla burada tanıtılacak ve tanıtılacak.” söz konusu.

Festivale katılmak üzere Türkiye’den gelen ebru sanatçısı Nurbanu Yaşar ise şunları söyledi: “Burada olmak benim için çok değerli. “Daha önce birçok yurt dışı programa katıldım ama Amerika’da olmak, yurt dışından gelen misafirlerimizle, Türklerle, gurbetçilerle bir arada olmak beni çok mutlu ediyor” dedi. Katılımcıların yoğun ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Yaşar, yabancı ziyaretçilerin ise su üzerinde motif yapmanın kendilerine çok ilgi gösterdiğini söylediğini söyledi.

Yaşar, Türkiye’de pek çok kişinin bunu deneyimleme fırsatı bulduğunu ancak ebru sanatını Amerika’da ilk kez gördükleri için çok ilgi çekici bulduklarını anlattı. Chicago’da 3 gün boyunca Türk kültürünün tanıtıldığı “Türk Festivali” 24 Mayıs’ta başladı.