Terör örgütü PKK/YPG, Halep’te 14 yaşındaki bir çocuğu silahlı kadrosuna almak üzere kaçırdı.

Muhalif Kürt grubu “Bağımsız Kürt Birliği” Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menbiç ilçesinden 14 yaşındaki SM’in PKK/YPG’li teröristler tarafından kaçırıldığını söyledi. Teröristlerin kaçırdıkları …

Muhalif Kürt grubu “Bağımsız Kürt Birliği” Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Menbiç ilçesinden 14 yaşındaki SM’in PKK/YPG’li teröristler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Teröristlerin kaçırdıkları çocukların aileleriyle iletişim kurmasını engellediğini hatırlatan Ahmed, kaçırılan veya gözaltına alınan çocuk ve gençlerin silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüldüğünü belirtti.

Ahmed, terör örgütü PKK/YPG’nin yıl başından bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde en az 30 çocuğu silahlı kadrosuna katmak amacıyla kaçırdığını kaydetti.

2022’DE 1200’DEN FAZLA ÇOCUĞU KAÇIRARAK SİLAHLI PERSONELİNE EKLEDİ

Birleşmiş Milletler’in (BM) 2022 yılı “Silahlı Çatışmalardaki Yıllık Çocuklar” raporunda, terör örgütü PKK ve onun Suriye uzantıları SDG ile YPG’nin 1.200’den fazla çocuğu kaçırıp savaşmaya zorladığı açıklandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres rapora ilişkin değerlendirmesinde, “HPG/PKK’nın çocukların asker olarak kullanılmasından son derece endişe duyuyorum. Çocukları asker olarak ve farklı amaçlarla kullanmayı bırakmaya ve tüm bunları serbest bırakmaya davet ediyorum.” saflarında çocuklar var.” İfadesini kullandı.