Sağ kolu Cohen, Trump’tan para çaldığını itiraf etti

Trump’ın avukatı Todd Blanche, Cohen’in tanık olarak güvenilir olmadığını belirterek davanın reddedilmesini talep etti. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2016 başkanlık seçimleri sırasında ilişki yaşadığı …

Trump’ın avukatı Todd Blanche, Cohen’in tanık olarak güvenilir olmadığını belirterek davanın reddedilmesini talep etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, 2016 başkanlık seçimleri sırasında ilişki yaşadığı yetişkin sinema oyuncusu Stormy Daniels’a “susma ücreti” ödemekle suçlandığı dava, New York’taki Manhattan Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Mahkeme, Trump’ın o dönemde sağ kolu olarak da bilinen eski avukatı Michael Cohen’in çapraz sorgusunu sürdürürken, bugünkü duruşmada Cohen’in tanık olarak güvenilirliğini sarsabilecek bir gelişme yaşandı.

Trump’ın avukatı Todd Blanche tarafından sorgulanan Cohen, Trump Örgütü’nden para çaldığını itiraf etti. Bir teknoloji şirketine yapılan ödemede usulsüzlük yaparak parayı zimmetine geçirdiğini belirten Cohen, 50 bin dolarlık borcunun yaklaşık 20 bin dolarını nakit olarak kese kağıdı içinde teslim edip geri kalanını sakladığını söyledi.

Yıllık ikramiyesinin düşük olması nedeniyle bunu yaptığını kaydeden Cohen, “İkramiyenin azalmasına sinirlendim. Bu yüzden bunun kendi kendine yetmek gibi olduğunu hissettim.” Cohen, Trump’ın avukatı Blanche’ın “Yani Trump Örgütü’nden para çaldın, değil mi?” dediğini söyledi. sorusuna “Evet” yanıtını verdi.

TRUMP’IN AVUKATI DAVANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ

Trump’ın avukatı Todd Blanche, iddia makamının yeterli delil sunamayacağını ve Cohen’in tanık olarak güvenilir olmadığını öne sürerek davanın reddedilmesini talep etti. “Yani benden Bay Cohen’in yasal olarak güvenilir olmadığına karar vermemi mi istiyorsunuz?” Yargıç Juan Merchan sordu. Soruya “Evet” yanıtını veren Blanche, Cohen’i kastederek şunları söyledi: “Biz onu sadece yalan söylerken yakalamadık Sayın Yargıç. Buraya yalanlarla dolu bir geçmişle geldi. Bu mahkeme salonunda yeminli ifade verdi ve yalan söyledi.” Mahkeme, davanın reddi talebiyle ilgili açıklamada bulundu. Daha sonra karar verileceğini duyurdu.

TRUMP: SESSİZ BARİYER VAKASI CADI AVI

Duruşmanın ardından açıklama yapan Trump, kendisine yönelik yargı sürecine yönelik eleştirilerini yineledi. “Sus parası” davasını “cadı avı” olarak nitelendiren Trump, Yargıç Juan Merchan’ın davanın reddi talebini kabul etmesini umduğunu söyledi. Trump, “Bu davanın yargıç tarafından düşürülmesi gerektiğini” söyledi ve eğer bunu yaparsa Merchan’ın “itibarını geri kazanabileceğini” de sözlerine ekledi.

4 YIL HAPİS CEZASI OLABİLİR

“Susma ücreti” davası olarak da bilinen davada Trump, 2016 başkanlık seçimleri öncesinde ilişki yaşadığı müstehcen sinema oyuncusu Stormy Daniels’a “susma ücreti” ödemek ve resmi kayıtları tahrif etmekle suçlanıyor. ödemeyi gizleyin. Trump’ın dava sonunda 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. Bu durum onun ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması açısından önemli.