Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarını durdurmayı hedefliyoruz

Baerbock, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da devam eden NATO Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı Baerbock, “Amacımız Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik uluslararası …

Baerbock, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da devam eden NATO Dışişleri Bakanları Gayri Resmi Toplantısı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Baerbock, “Amacımız Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik uluslararası hukuku ihlal eden saldırılarını durdurmaktır.” söz konusu.

“Rusya savaşı Avrupa’ya geri getirdi ve güvenlik durumu dramatik bir şekilde değişti” diyen Baerbock, NATO’nun önemine ilişkin şunları söyledi: “Barıştaki zorlukları tartışabileceğimiz ortamların olmasının ne kadar önemli olduğunu gördük.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sadece Ukrayna halkına değil, Ukrayna dışındaki sınıra da vahşi saldırılarını sürdürdüğünün görüldüğünü belirten Baerbock, şunları kaydetti:

“NATO sınırındaki Avrupa Birliği (Rusya tarafından) defalarca kışkırtılıyor. Güvenlik konusunun özellikle Doğu Avrupalı, Baltık ve Kuzey Avrupalı ​​ortaklarımız için bu kadar merkezi olmasının nedeni budur.”