Rusya’dan ‘Gazze’de BMGK kararının derhal uygulanması’ talebi

Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel konuları değerlendirdi. AA muhabirinin, BMGK’nin 25 Mart’ta Gazze’de derhal ateşkes talep eden kararını kabul etmesi ve İsrail’in …

Zaharova, başkent Moskova’da düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel konuları değerlendirdi.

AA muhabirinin, BMGK’nin 25 Mart’ta Gazze’de derhal ateşkes talep eden kararını kabul etmesi ve İsrail’in bu karara uymaması hakkındaki sorusunu yanıtlayan Zaharova, şunları söyledi:

“BM Şartı’nın 25. maddesine göre BM üyesi ülkeler, Güvenlik Konseyi’nin kararlarına uymayı ve uygulamayı kabul etmektedir. Güvenlik Konseyi’nin kararları tüm BM ülkeleri tarafından uygulanmak zorundadır. Buna göre BMGK’nın, Güvenlik Konseyi’nin kararlarına uymaması ve kararları uygulama yetkisi bulunmaktadır. -Gerektiğinde kararlara uyulması. 25 Mart’ta gerçekleşti. “Onaylanan ve Gazze’de derhal ateşkes talep eden 2728 sayılı karar için geçerlidir. Rusya söz konusu kararın derhal uygulanmasından yanadır.”

ABD’nin bu kararın bazı hükümlerine karşı çıktığını kaydeden Zaharova, bu tutumun “yıkıcı” olduğunu vurguladı.

“Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme ihtimaline hazırız”

Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme yönündeki açıklamaları hakkındaki soruya Zakharova, “Bu agresif açıklamaları dikkate aldık. Durumda her türlü gelişmeye hazırız.” söz konusu.

Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların uygulanmasını değerlendiren Zaharova, “Yaptırımlar bölgeyi daha güvenli hale getirmiyor.” dedi.