Rusya, İngiltere’nin askeri ataşesini ‘istenmeyen adam’ ilan etti

Rusya ayrıca, Rusya’nın kötü niyetli istihbarat faaliyetleri nedeniyle İngiltere’nin savunma ataşesini sınır dışı etme, Rusya bağlantılı bazı mülklerin diplomatik statüsünü iptal etme ve Rus diplomatik …

Rusya ayrıca, Rusya’nın kötü niyetli istihbarat faaliyetleri nedeniyle İngiltere’nin savunma ataşesini sınır dışı etme, Rusya bağlantılı bazı mülklerin diplomatik statüsünü iptal etme ve Rus diplomatik vizelerinin süresini sınırlama kararlarına da misillemede bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliği askeri ataşesinin “istenmeyen adam” ilan edildiği duyuruldu ve şöyle denildi: “6 Mayıs’ta İngiltere’nin Moskova Büyükelçiliği’nden bir temsilci, Rusya Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve bu ülkenin yetkilileri tarafından talimat verildi.” Londra’daki Rusya Büyükelçiliği askeri ataşesi hakkında 8 Mayıs’ta alınan düşmanca ve asılsız karara karşı güçlü bir protesto düzenlendi. Yukarıdaki karara yanıt olarak İngiliz diplomata, Moskova’daki İngiliz Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Andrian Coghill’in ‘istenmeyen adam’ ilan edildiği bilgisi verildi. “Bir hafta içinde Rusya Federasyonu topraklarını terk etmesi gerekiyor.”

Açıklamada, İngiltere’ye yönelik misillemelerin devam edeceği belirtilerek, “İngiliz tarafının 8 Mayıs’ta açıkladığı Rusya karşıtı düşmanca eylemlere tepkimiz bu tedbirle bitmedi. Açıklamada, “Gerginliği tırmandıranlar diğer misilleme adımları konusunda bilgilendirilecek” denildi.