Polonya Dışişleri Bakanı Sikorski: Avrupa yeniden silahlanmalı

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği röportajda, Rusya’nın emperyal hırslarını yenmek için Avrupa’nın, İngiltere’nin de rol oynayacağı uzun vadeli bir şekilde …

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İngiliz The Guardian gazetesine verdiği röportajda, Rusya’nın emperyal hırslarını yenmek için Avrupa’nın, İngiltere’nin de rol oynayacağı uzun vadeli bir şekilde yeniden silahlanması gerektiğini söyledi. Rusya’nın şu anda çok büyük olmayan Pirus zaferleri elde ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Polonya, Almanya ve Fransa’nın Avrupa Birliği’nin (AB) savunma kapasitesinde ortaya çıkan boşlukları doldurmaya yönelik geniş tabanlı bir girişimi desteklediğini belirtti. Soğuk Savaş’ın sonlarına doğru. Ülkesinin GSYİH’nın yüzde 4’ünü savunmaya harcadığını belirten Radoslaw Sikorski, diğer ülkelerin de bu orana yetişmesi gerektiğini kaydetti. Sikorski, “Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından, şirketleri üretim hatlarını ayırmaya ikna etmenin maliyetli olması nedeniyle tüm savunma sanayii tesislerinin kapatılmasına izin verildi” dedi. “Avrupalı ​​savunma ekipmanı üreticileri hâlâ silahlanma sürecinin sürdürülebilir olduğuna inanmıyor” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülke GSYH’sinin yüzde 40’ını savunmaya harcadığını ve askeri sanayi tesislerinde 3,5 milyon kişinin çalıştığını belirten Polonyalı Bakan, tam tersine Avrupa’nın sadece silahsızlanmadığını, aynı zamanda savunma alanında da sanayisizleştiğini söyledi. savunma.

“5 BİN KİŞİLİK AB MEKANİZE TUGAYI’NIN OLUŞTURULMASINDAN YANINDAYIM”

Rusların Ukrayna’nın enerji ağlarını, buğday terminallerini, gaz depolarını ve sivil yapılarını vurduğunu belirten Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya’nın nükleer silah kullanmak dışında kendisini pek sınırlamadığını ifade etti. Rusya’nın nükleer silah kullanma tehdidine şüpheyle yaklaşan Sikorski, ABD’nin, Rusya’nın nükleer silah kullanması durumunda kimseyi öldürmeyecek olsa bile, Ukrayna topraklarındaki Rus hedeflerine konvansiyonel silahlarla saldıracağı yönündeki tehdidinin Rusya açısından yeterince inandırıcı olduğunu kaydetti.

Ülkelere AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarına destek verme çağrısında bulunan Radoslaw Sikorski, “5 bin kişilik bir AB mekanize tugayının oluşturulmasından yanayım.” Dışişleri Bakanı Sikorski, İngiltere’nin istemesi halinde Polonya’nın AB güvenlik ve savunma yapılarına en derin şekilde dahil edilmesinden yana olduğunu kaydetti.