Onlarca ölü ve kayıp var

Endonezya’nın Batı Sumatra bölgesinde şiddetli yağışlar su baskınlarına neden oldu. Selin yanı sıra bir yanardağdan soğuk lav akıntısı sonucu en az 34 kişinin hayatını kaybettiği …

Endonezya’nın Batı Sumatra bölgesinde şiddetli yağışlar su baskınlarına neden oldu. Selin yanı sıra bir yanardağdan soğuk lav akıntısı sonucu en az 34 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Batı Sumatra Afet Ajansı Sözcüsü İlham Wahab, “Agam’da 16, Tanah Datar’da 18 olmak üzere 34 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 16 kişiyi arıyoruz” dedi.

Bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmalarına polis, asker, gönüllüler ve yerel halkın katıldığını anlatan Wahab, kayıp ihbarlarının gelmeye devam ettiğini belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Wahab, tahliye edilenlere ilişkin herhangi bir rakam açıklamadı.

Batı Sumatra’nın Tanah Datar bölgesinde kayaların düşmesi sonucu bazı camiler ve halka açık havuzlar hasar görürken, Lembah Anai Şelalesi’nin bulunduğu bölgedeki yolda da çökme gözlendi. Ağam’da çok sayıda ev ve tesis hasar gördü.
Mart ayında Batı Sumatra’da meydana gelen eski toprak kayması ve sel felaketinde en az 26 kişi hayatını kaybetmişti.