Obama yönetimi sırasında çalışan 250 eski yetkilinin Gazze’den Beyaz Saray’a mektubu

Obama yönetimi sırasında görev yapan ve bazıları Demokrat Parti’nin sonraki seçim kampanyalarında da görev yapan 250’den fazla kişi, ortak bir mektupla Beyaz Saray’a seslendi. Bugün …

Obama yönetimi sırasında görev yapan ve bazıları Demokrat Parti’nin sonraki seçim kampanyalarında da görev yapan 250’den fazla kişi, ortak bir mektupla Beyaz Saray’a seslendi.

Bugün Amerikan medyasına yansıyan mektupta, “İsrail’in Gazze’deki savaşını hâlâ desteklediğiniz ve yaklaşan seçimlerle ilgili endişelerimizi dile getirdiğiniz için size ulaşıyoruz. İsrail’in Gazze’deki savaşını soykırım olarak gören Demokrat seçmenlerin artan çoğunluğu dikkate alındığında” ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunun.” “Göz ardı ediyorsun.” Açıklamalarını kullananlar, bunun devam etmesi halinde Biden’ın kasım ayındaki seçimleri kaybedebileceğini vurguladı.

Mektupta Demokrat isimler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öldürülen siviller, yok edilen sivil altyapı, insani yardımların engellenmesi ve öldürülen gazeteci sayısı gibi ayrıntıları paylaştı. “ABD şu anda tarihin yanlış tarafında tek başına duran bir firavundur.” belirtti.

ABD’nin İsrail’e koşulsuz silah desteği sağlamaya devam etmesinin çok üzücü olduğunu anlatan eski yetkililer, bu yardımın durdurulması ve uluslararası hukuka uygunluk aranması gerektiğini vurguladı.

Obama yönetimine uzun yıllar yardım ettikten ve Biden’ın 2020’deki seçimleri kazanmasına yardım ettikten sonra artık büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını belirten eski yetkililer, Biden yönetiminin derhal harekete geçmesi ve Gazze’de derhal ateşkes sağlanması için İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması çağrısında bulundu.

Daha önce de Biden yönetiminin birçok eski ve şimdiki üyesinin imzaladığı bazı mektuplar Beyaz Saray’a iletilmiş ve bu mektuplarda ABD’nin İsrail’e koşulsuz askeri desteğine son vermesi ve Gazze’de derhal ateşkes sağlanması yönünde ortak çağrılarda bulunulmuştu. .