Netanyahu kabine toplantısında bakanların tehditlerine yanıt verecek

The Times of Israel gazetesinin haberinde, Netanyahu’nun kabine toplantısında aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Refah bölgesine yönelik kara …

The Times of Israel gazetesinin haberinde, Netanyahu’nun kabine toplantısında aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in Refah bölgesine yönelik kara işgaline yönelik tehditlerine yanıt verdiği belirtildi.

Kabine üyelerine hitaben, “Kimsenin bana ne yapacağımı veya nasıl yapacağımı söylemesine ihtiyacım yok” dedi. Başbakan Netanyahu, “Bazı şeyler oluyor ve olacak. Ben bu masadan birlik bekliyorum.” Şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

Habere göre Savunma Bakanı Yoav Gallant, kabine toplantısında geçen hafta ve bugün de dahil olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki Refah’a yönelik kara işgaline yönelik hazırlıklarla yoğun olarak ilgilendiğini belirterek, “Operasyon yakın zamanda gerçekleşecek” dedi. hatta çok yakında.” söz konusu.

Ardından işgal altındaki topraklardaki yasa dışı Yahudi yerleşimlerinden sorumlu olan aşırı sağcı İsrail Ulusal Misyonlar Bakanı Orit Strock, Gallant’ın (Hamas’la) müzakerelerin ancak ateş altında yürütüleceği yönündeki açıklamalarını hatırlatarak, “Ancak, bu şu anda gerçekleşmiyor.” .

İsrail’de koalisyon hükümetinde ortak olan Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Smotrich’in de aralarında bulunduğu pek çok aşırı sağ lider, İsrail’in geri alınması yerine savaşın devam etmesini ve Refah kentine yönelik saldırının bir an önce yapılmasını istiyor. İsrailli mahkumlar Hamas tarafından tutuluyor ve buna göre ateşkes imzalanıyor. Başlanması gerektiğine dair açıklamalar yapıyor.

Smotrich ve Ben-Gvir’in, Gazze Şeridi’ndeki Refah bölgesine kara işgali olmaması halinde hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu bildirildi.