Kuzey Kore’den dev konuşmacıya sert yanıt: Cevap vereceğiz

Kim Yo-jong, devlet haber ajansı KCNA tarafından yapılan açıklamada, “Güney Kore, sınırda eşzamanlı olarak broşür dağıtarak ve hoparlör yayınlayarak Demokratik Cumhuriyeti provokasyona devam ederse, şüphesiz …

Kim Yo-jong, devlet haber ajansı KCNA tarafından yapılan açıklamada, “Güney Kore, sınırda eşzamanlı olarak broşür dağıtarak ve hoparlör yayınlayarak Demokratik Cumhuriyeti provokasyona devam ederse, şüphesiz Kuzey Kore’den yeni bir karşı tepkiye tanık olacaktır.” dedi. .

Güney Kore ordusu, Pyongyang’ın Güney’e çöp taşıyan balonlar göndermeyi bırakmasını talep eden uyarısının ardından 9 Haziran’da Kuzey Kore’ye hoparlör yayınlarına yeniden başladığını söyledi.

İktidardaki İşçi Partisi’nin departman müdür yardımcısı Kim, Southern’ın hoparlör yayınlarına atıfta bulunarak, “Bu çok tehlikeli bir durumun başlangıcıdır” dedi.

Güney Kore ordusu, bir tür psikolojik savaş olan yayınları yeniden başlatma kararının, Kuzey Kore’nin 8 Haziran’da yaklaşık 330 çöpe bağlı balonu fırlatmaya başlaması ve bunların yaklaşık 80’inin sınırın üzerinden düşmesi sonrasında alındığını söyledi.

Pyongyang, Mayıs ayında sınıra çöp ve gübre taşıyan balonlar göndermeye başlamıştı ve bu hareketin, Güney Koreli aktivistlerin propaganda kampanyası kapsamında dağıttığı Kuzey karşıtı broşürlere misilleme olduğunu söylemişti.

Broşür kampanyasına ve hoparlör yayınlarına en öfkeli tepkilerden bazılarını Kuzey Kore gösterdi; bazı durumlarda balonlara ve hoparlörlere ateş açıldı.

Güney Kore, iki Koreli liderin 2018’de imzaladığı anlaşma uyarınca yayınları durdurmuştu ancak Pyongyang’ın silah geliştirmeye devam etmesiyle gerilim o zamandan bu yana arttı.

Güney Kore’nin yayınları popüler K-pop müziği ile dünya haberlerinin bir karışımını ve demokratik ve kapitalist toplum hakkındaki bilgileri içermektedir. Sesin Kuzey Kore’de 20 kilometreden fazla yol kat ettiği düşünülüyor.