İsviçre sınırlarında olağanüstü önlemler alıyor

Federal hükümetten yapılan açıklamaya göre bu düzenlemenin nedeni, spor etkinlikleriyle bağlantılı olarak artacak terör tehdididir. Açıklamaya göre IŞİD, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunlarına saldırma …

Federal hükümetten yapılan açıklamaya göre bu düzenlemenin nedeni, spor etkinlikleriyle bağlantılı olarak artacak terör tehdididir.

Açıklamaya göre IŞİD, Avrupa Futbol Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunlarına saldırma tehdidinde bulunarak militanlarını bu yönde çağrıda bulundu.

Yerli ve yabancı istihbarat servisleri terör tehdidini “yüksek kalite” olarak değerlendiriyor. Bu duruma dayanarak Federal Hükümet, Haziran ayından Eylül ayının başına kadar sınır kontrollerini artırma kararı aldı. Sınır kontrollerindeki artış, İsviçre ve komşu ülkelerde güvenliğin artırılmasını amaçlıyor.

Güvenlik yetkililerine göre İsviçre, terör örgütünün odak noktası olmaktan uzak olsa da halka açık olaylar onu hedef haline getirebilir.

Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Haziran’da Almanya’da başlayacak, Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları ise 26 Temmuz-8 Eylül tarihleri ​​arasında düzenlenecek.