İsrailli mahkumların geri dönüşünü içeren her türlü anlaşmayı destekleyeceğiz

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’in güvenlik çıkarlarının korunması ve Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasıyla sonuçlanacak her türlü anlaşmayı tam destekleyeceğimi …

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail’in güvenlik çıkarlarının korunması ve Gazze’deki rehinelerin serbest bırakılmasıyla sonuçlanacak her türlü anlaşmayı tam destekleyeceğimi bir kez daha yineliyorum.” Açıklamalarına yer verdi.

BİDEN’DAN SON DURUM TEKLİFİ AÇIKLANDI

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs’ta Beyaz Saray’da yaptığı konuşmada, İsrail’in üç aşamadan oluşan yeni bir ateşkes teklifi sunduğunu belirtti.

Biden, teklifinin İsrail’e ait olduğunu söylese de Başbakan Binyamin Netanyahu, “koyulan hedeflere” ulaşılıncaya kadar savaşı sürdüreceklerini açıkladı.

Netanyahu dün Meclis Dışişleri ve Savunma Komisyonu’nda yaptığı konuşmada İsrail’in teklifi ile Biden’ın teklifi arasında “boşluklar” olduğunu iddia etti.

Öte yandan İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ben-Gvir, ABD Başkanı Biden’ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi halinde Netanyahu’yu hükümeti devirmekle tehdit etti.

Hamas ise Biden’ın açıklamasının ardından “kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi, yeniden imar ve esir değişimi” önerilerini olumlu karşıladıklarını açıkladı.