İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de bir hastane daha hizmet dışı kaldı

Gazze’nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusunun tehditleri ve hastane çevresini bombalaması sonucu Beyt Lahiya’daki Kemal Advan Hastanesi hizmet dışı bırakıldı.” İfadesi …

Gazze’nin kuzeyindeki Sivil Savunma Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, “İsrail ordusunun tehditleri ve hastane çevresini bombalaması sonucu Beyt Lahiya’daki Kemal Advan Hastanesi hizmet dışı bırakıldı.” İfadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca İsrail ordusunun Cibaliya’nın Tel ez-Zater bölgesindeki El-Awde Hastanesi’ne top mermileriyle saldırdığı belirtildi.

İsrail’in yoğun saldırılarına hedef olan Cibaliya’da şu ana kadar yüzlerce ceset bulunduğu ancak enkaz altında hâlâ çok sayıda cesedin bulunduğu belirtildi.

İsrail savaş uçaklarının dün Kemal Advan Hastanesi çevresine düzenlediği saldırıda 10’u kadın, 10’u çocuk 28 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi.

İsrail ordusu, yoğun hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak 11 Mayıs’ta Gazze’nin kuzey bölgelerinde yüzbinlerce insanın yaşadığı ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Cibaliya Mülteci Kampı ve çevresindeki bazı bölgelere kara saldırıları düzenledi.