İsrail’e silah ve top mermisi vermeyeceğiz

ABD Başkanı Biden, CNN’e verdiği röportajda hem Gazze’deki durumu hem de İsrail’in Refah’a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD’nin tavrını değerlendirdi. Biden, yönetiminin geçen …

ABD Başkanı Biden, CNN’e verdiği röportajda hem Gazze’deki durumu hem de İsrail’in Refah’a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD’nin tavrını değerlendirdi.

Biden, yönetiminin geçen hafta İsrail’e yaklaşık 900 kiloluk bomba sevkiyatını durdurmasıyla ilgili olarak, “Bu bombalar ve (İsrail’in) sivil nüfus merkezlerine girmenin diğer yolları sonucu Gazze’de siviller öldürüldü.” Yorum yaparak, Amerikan yapımı bombaların Gazze’deki Filistinli sivilleri öldürmek için kullanıldığını itiraf etti.

İsrail’i daha önce de Refah’a kapsamlı bir kara saldırısı düzenlememesi konusunda defalarca uyardıklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı son görüşmede bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, “Refah’a girerlerse henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmemişler, girerlerse o zaman Refah ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirtmiş oldum” dedi. dedi.

İsrail’in güvenliğinin sağlanması konusunda hâlâ kararlı olduklarının altını çizen Biden, İsrail’in sivil yerleşimlerde kullandığı bazı silah, bomba ve top mermilerinin gönderilmesini durduracaklarını vurguladı.