İsrail saldırırsa daha önce kullanmadığımız silahları kullanmaya hazırız

İran İsrail’i bir kez daha tehdit etti. “Entekhab” haber sitesine göre Amuyi, Lübnan merkezli Al-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada İsrail’in İran’a misilleme yapma olasılığını değerlendirdi. Amuyi, …

İran İsrail’i bir kez daha tehdit etti.

“Entekhab” haber sitesine göre Amuyi, Lübnan merkezli Al-Meyadin televizyonuna yaptığı açıklamada İsrail’in İran’a misilleme yapma olasılığını değerlendirdi.

Amuyi, ülkesinin 13 Nisan’da İsrail’e yönelik saldırısının meşru olduğunu ve İsrail’den gelecek her türlü saldırıya karşılık vereceklerini söyledi.

Amuyi, “Daha önce kullanmadığımız silahları kullanmaya hazırız. Her senaryo için bir planımız var. İsrail’in mantıklı hareket etmesi gerekiyor.” dedi.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları’na bağlı 2’si general toplam 7 İranlı yetkili hayatını kaybetti.

İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının kendi topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misilleme yapacaklarını açıklamıştı. İsrail, İran’ın saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

İran, 13 Nisan’da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle İsrail’e saldırı başlattı.

İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini ancak füzenin güneydeki askeri üsse isabet ettiğini açıkladı.

İsrail basını, Tel Aviv yönetiminin İran’ın hava saldırısına “açık ve etkili” yanıt verme kararı aldığını iddia etti.