İsrail saldırılarında bazı mahkumlar hayatını kaybetti

Hamas, İsrail saldırılarında bazı tutukluların öldüğünü duyurdu. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği yoğun saldırılarda bazı …

Hamas, İsrail saldırılarında bazı tutukluların öldüğünü duyurdu.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun bugün Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği yoğun saldırılarda bazı tutukluların hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail’in bugün Gazze Şeridi’nin merkezindeki Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresine yönelik yoğun saldırıları 210 Filistinlinin ölümüne yol açtı. İsrail ordusunun saldırıların ardından 4 İsrailli tutukluyu kurtardığını açıklamasının ardından Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, saldırılarda bazı tutukluların da öldüğünü açıkladı.

Ubeyde, yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 120 esirin tutulduğuna değinerek, “İsrail, korkunç katliamlar yaparak esirlerin bir kısmını serbest bırakmayı başardı ama bir kısmını da operasyon sırasında öldürdü. Operasyon, İsrail açısından büyük bir tehlike oluşturacaktır. Esirlerin durumları ve yaşamları üzerinde yıkıcı bir etkisi olacak.” “dedi.