İsrail medyasına göre İran saldırısının ülkeye verdiği zarar 1.35 milyar dolar!

İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine yer veren Yediot Aharonot gazetesinin haberinde, İsrail’in dün gece savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 – …

İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah’ın değerlendirmelerine yer veren Yediot Aharonot gazetesinin haberinde, İsrail’in dün gece savunma maliyetinin 4-5 milyar şekel (1,08 – 1,35 milyar dolar) olduğu belirtildi.

Bu rakamın sadece İran’ın fırlattığı füzeleri düşürmek için harcanan savunma maliyeti olduğuna işaret eden Aminah, bu rakama füzelerin çarptığı yerde yol açtığı yaralanma ve hasarların dahil olmadığına dikkat çekti.

İsrail’in geliştirdiği anti-balistik füze sistemi Arrow’un tanesinin 3,5 milyon dolara mal olduğunu belirten Aminah, İran İHA’larını düşürmek için havalanan uçakların da ayrı bir maliyeti olduğuna dikkat çekti.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, şu ana kadar İran’dan İsrail’e 200’ün üzerinde İHA ve balistik füze fırlatıldığını belirtti.