İsrail, İran tehdidi nedeniyle iki gün ara verilen eğitime yeniden başlama kararı aldı

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tehdit değerlendirmesinin ardından bu gece ülke saatiyle 00.00’dan itibaren güvenlik politikalarında değişiklik yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda ülke genelinde eğitim faaliyetlerinin yeniden …

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tehdit değerlendirmesinin ardından bu gece ülke saatiyle 00.00’dan itibaren güvenlik politikalarında değişiklik yapıldığı belirtildi.

Bu kapsamda ülke genelinde eğitim faaliyetlerinin yeniden başlatılmasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, vatandaşların bir araya gelmesine yönelik kısıtlamanın da kaldırıldığı belirtildi.

İsrail ordusu, İran’dan gelebilecek olası bir saldırı tehdidi nedeniyle 13-14 Nisan’da ülke genelindeki okulların kapatıldığını duyurdu.

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenledi. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının kendi topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misilleme yapacaklarını açıklamıştı.

İsrail de İran’ın saldırılarına karşılık vereceğini açıkladı.

İran, dün yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzeleriyle İsrail’e saldırı düzenledi ve bazı askeri hedeflerin vurulduğunu duyurdu.

İsrail, saldırıların çoğunun hava savunma sistemleriyle önlendiğini ancak füzenin güneydeki askeri üsse isabet ettiğini belirtti.