İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasından endişe duyuyoruz

ABD, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasından endişe duyuyor. ABD yönetimi, İsrail ile Hizbullah arasında son günlerde artan gerilimden endişe duyduğunu ve çatışmaların tırmanmaması için …

ABD, İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin artmasından endişe duyuyor.

ABD yönetimi, İsrail ile Hizbullah arasında son günlerde artan gerilimden endişe duyduğunu ve çatışmaların tırmanmaması için diplomatik yollara başvurulması gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimi değerlendirdi.

Miller, İsrailli askeri yetkililerin “Hizbullah’a saldırmaya hazırız” şeklindeki mesajlarını ve bölgede gerilimin artmasından endişe duyduklarını vurguladı.

“Hizbullah’la kapsamlı bir savaşı desteklemiyoruz. Bu çatışmada gerilimin artmasından endişe duyuyoruz ve 7 Ekim’den beri bunu kontrol altında tutmaya çalışıyoruz.” Miller, Gazze’de ateşkes sağlamaya çalışırken kimsenin bölgesel düzeyde çatışma ortamı istemediğini belirtti.

İsrail ile Lübnan arasında zaman zaman artan gerilimin çatışma yoluyla çözülemeyeceğine dikkat çeken Miller, sorunların ancak diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail ile Hizbullah arasında gerginlik

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan gerginliğe dikkat çekerek, “Karar verilmesi gereken noktaya yaklaşıyoruz, İsrail ordusu taarruza geçmeye hazır.” dedi. dedi.

7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah’ıyla çatışıyor.

Çatışmalarda 325 Hizbullah üyesi, 65 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad üyesi, 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivilin öldüğü bildirildi.