İsrail, Hamas’a yeni teklif sundu

Flaş Haber… Biden, İsrail’in Hamas’a yeni bir teklif sunduğunu ve teklifin 3 aşamadan oluştuğunu söyledi. Biden teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Teklif 3 aşamadan oluşuyor. İlk …

Flaş Haber…

Biden, İsrail’in Hamas’a yeni bir teklif sunduğunu ve teklifin 3 aşamadan oluştuğunu söyledi.

Biden teklife ilişkin yaptığı açıklamada, “Teklif 3 aşamadan oluşuyor. İlk aşama 6 hafta sürecek. Tam ateşkes uygulanacak ve İsrail askerleri Gazze’de nüfusun yoğun olduğu noktalardan çekilecek. Filistinliler evlerine dönecek.” Müzakerelerin 6 haftadan uzun sürmesi halinde ateşkes gerektiği kadar sürecek.

6 hafta sürecek ilk aşamada İsrail ve Hamas, çatışmanın tamamen sona ereceği ikinci aşamaya geçmek için müzakere yapacak.

3. aşamada ise Gazze’de büyük bir yeniden yapılanma çalışması yapılacak. Hamas’ın artık 7 Ekim’de yeni bir saldırı başlatma kapasitesi yok. İsrail hükümetinin her türlü baskıya rağmen bu anlaşmaya destek vermesini istiyorum.

İsraillilerden sakin olmalarını ve bu anı kaybederlerse ne olacağını düşünmelerini istiyorum. İsrail dünyada daha da yalnızlaşabilir. Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesi gerekiyor” dedi.